torsdag 12. september 2013

Klassisk italiensk tomatsaus (gluten og melkefri)

Det finnes flere varianter på tomatsaus men hovedingrediensen er alltid de samme: tomater, hvitløk, løk, basilikum og olivenolje. For best resultat: Bruk friske tomater, kok sausen uten lokk, max 30 minutter. 

Sausen kan brukes som basis i lasagna, pizza, pasta og suppe, så ha gjerne litt stående på lur i kjøleskapet.

Her er en stor porsjon, vil du ha bare litt så å du dele oppskriften i 2 eller 4 :-)
  • 2 kg friske, modne tomater (evt 2 bokser finhakkede tomater)
  • 1 løk
  • 4 finhakkede hvitløksfedd
  • 1 potte frisk basilikum
  • 5 ss olivenolje
  • litt salt
  • (evt litt sukker)
Varm opp olivenoljen i en kjele, la løken surre til den er blank, tilsett hvitløk og tomater. La småkoke i 20 min, tilsett basilikum og smak til med salt (og evt litt sukker).

Alternativt kan du kjøre alt i foodprosessor/kjøkkenmaskin/bruke stavmixer før du koker tomatsausen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar